E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarına Yellen dopingi---

​ABD borsalarına Yellen dopingi

​ABD borsalarına Yellen dopingi
07 Mayıs 2014 - 18:34 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Senato konuşmasının ardından dün yaşanan sert satışları toparlıyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin son üç haftanın en dik düşüşü kaydetmesinin ardından, Fed Başkanı Janet Yellen'ın merkez bankasının ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi sürdürmesi gerektiğini söylemesiyle yükseldi.

S&P 500 Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 10:05'te 1,873.79 puana ulaştı. Nasdaq Bileşik Endeksi, internet hisselerindeki değer kaybının ikinci gününde de devam etmesiyle yüzde 0.5 düştü.

Fed Başkanı Yellen Senato'da yaptığı sunumda, enflasyon ve işsizlik verilerinin halen hedeflerden uzak olduğu bu ortamda, merkez bankasının ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmesi gerektiğini söyledi

Yellen yüksek oranda parasal genişleme sürmeye devam edeceğini söylerken, "İş arayan birçok ABD vatandaşı hâlâ işsiz ve enflasyon yüzde 2 hedefimizin altında" dedi.

Verilerin ikinci çeyrekte sağlam bir büyüme göstermesini beklediklerini söyleyen Yellen, yıllık bazda da daha hızlı bir büyüme beklendiğini belirtti. 

Fed Başkanı, konut sektöründeki toparlanmanın zayıflığının, yükselen jeopolitik tansiyon ve gelişmekte olan piyasalardaki mali stress ile birlikte risk oluşturduğuna da dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)