E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında biyolojik düşüş---

ABD borsalarında biyolojik düşüş

ABD borsalarında biyolojik düşüş
25 Mart 2014 - 07:24 borsagundem.com

ABD verileri, Rusya ekonomisinin yanı sıra biyoteknoloji hisselerindeki satış ABD endekslerini aşağı çekti

ABD hisse senetleri pazartesi gününü düşüşle tamamladı. ABD hisseleri, imalat sanayiide yavaşlama gösteren ekonomik veri ve bazı bankaların Rusya ekonomisinin resesyona gireceğine yönelik açıklamaları ile gerileyerek, düşüşü ikinci işlem gününe taşıdı.
Markit Economics öncü ABD imalat PMI endeksi, Mart ayında 55.5'e geriledi. Şubat ayı verisi 57.1 seviyesindeydi. Bu veri büyümeni yavaşaldığı anlamına geliyor.
Alexion Pharmaceuticals Inc. yüzde 5.9 kaybederek Nasdaq Bioteknoloji Endeksi'ni 2011'den bu yana en büyük iki günlük düşüşüne sürükledi. Düşüşün nedeni olarak dönem sonu itibarıyla yaşanan hisse değişimi gösteriliyor. Ay sonları ve üç aylık dönem sonlarında yaşanan hisse değişimlerinin bu sefer bioteknoloji hisselerini vurduğu belirtiliyor.
Tesla Motors Inc. ve Facebook Inc., yüzde 4.5'in üzerinde kayıplar yaşayarak teknoloji hisseleri göstergesini Şubat'tan bu yana en düşüğe çekti. Apple Inc. Comcast Corp. ile görüşme yapmasından sonra yüzde 1.2 yükselirken, Netflix Inc. yüzde 7.5 geriledi.
Biogen Idec BIIB.O hisseleri yüzde 8.2, Gilead Sciences GILD.O yüzde 4.6 değer kaybetti.
Çin ve Avrupa'dan gelen ekonomik göstergelerin beklentilerin altında kalması piyasalardaki iyimserliği yaraladı ve hisse senetlerine satış getirdi. Bioteknoloji şirketlerinin hisseleri öncülüğünde gerçekleşen düşüş sonucunda Dow Jones Sanayi Endeksi 26.08 puan kayıpla 16276.69 puandan, S&P 500 Endeksi 9.08 puan düşüşle 1857.44 puandan ve Nasdaq Bileşik Endeksi 50.40 puan düşüşle 4226.39 puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)