E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarında dalgalı seyir---

​ABD borsalarında dalgalı seyir

​ABD borsalarında dalgalı seyir
19 Kasım 2013 - 18:46 borsagundem.com

ABD hisseleri, küresel büyümenin yavaşlaması ve Home Depot Inc.'in beklenenden iyi gelen sonuçları ile dalgalanıyor

ABD hisseleri, küresel büyümenin yavaşlaması ve Home Depot Inc.'in beklenenden iyi gelen sonuçları ile kazanç ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izliyor.

Home Depot Inc., yükselen konut fiyatları ile gelir beklentisini yükseltmesi sonrasında yüzde 2.4 değer kazandı. Best Buy Co., tatil sezonunda rakiplerinin indirimleriyle mücadele etmesinin dördüncü çeyrek kârlılığına zarar vereceğini söylemesiyle yüzde 9.5 geriledi. Campbell Soup Co. ise kâr tahminlerini düşürmesi ile yüzde 6.9 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselerek New York saati ile 10:08'de 1,792.93 puan oldu. Erken saatlerde endeks yüzde 0.3 düşüş kaydetti. Dow Jones endeksi ise 34.48 puan, yani yüzde 0.2 artışla 16,010.50 puana geldi. S&P 500 bu yıl yüzde 26 ralli yaparken, 2003'ten bu yana en iyi yıllık performansa hazırlanıyor.

Florida'da bulunan RW Baird & Co. şef yatırım stratejistlerinden Bruce Bittles, "Büyük bir ralli yaşadık. Piyasanın Aralık'ta yıl sonu rallisine girmeden önce bir süre yatay seyredeceği şeklinde şüphelerim var" dedi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bu yılın ve gelecek yılın küresel büyüme tahminlerini, Hindistan ve Brezilya gibi gelişen piyasaların soğuması ile düşürdü. Dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 2.7, gelecek yıl ise yüzde 2.6 büyümesi beklenirken, önceki beklentiler bu yıl için yüzde 3.1 ve 2014 için yüzde 4 şeklindeydi. ABD'nin büyüme tahmini ise yüzde bu yıl için yüzde 1.7, gelecek yıl için yüzde 2.9 şeklinde belirtilerek Mayıs ayı görünümüne yakın gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)