E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarında dalgalı seyir---

​ABD borsalarında dalgalı seyir

​ABD borsalarında dalgalı seyir
07 Mart 2014 - 21:52 borsagundem.com

ABD istihdam verisi sonrasında ABD Hazine tahvil faizleri, petrol ve dolar yükselirken, ABD hisseleri "Ukrayna" endişeleriyle dalgalı seyretti

ABD'de Hazine tahvilleri düşüşün dördüncü gününe girerken, petrol ve dolar beklentilerin üstünde gelen istihdam verisinin Amerikan ekonomisine olan iyimserliği arttırmasıyla yükseldi. ABD hisseleri, Ukrayna'da Kırım'ın geleceği ile ilgili artan tansiyon ile dalgalı seyretti.

Hazine tahvil faizleri 4 baz puan yükselerek New York saatiyle 14:17'de yüzde 2.78'e çıktı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 artış gösterirken, ruble yüzde 1'in üstündeki dördüncü haftalık gerilemesine ilerledi. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'den az kayıp yaşadı. Bakır vadelileri 2 seneyi aşkın en büyük kayba ilerlerken, Batı Teksas ham petrolü yüzde 1 değer kazandı. 

Vadeliler New York'ta yüzde 1.3 kadar yükseldi. Tarım dışı istihdam 175,000 artış gösterirken, Ocak ayı verisi 129,000'e revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı, istihdamda 149,000 artış olacağı yönündeydi. Rusya bugün Ukrayna'nın 2 milyar dolarlık doğal gaz borcunu ödemesi gerektiğini açıkladı ve aksi takdirde sevkiyatın kesilebileceği sinyallerini verdi. Çin'deki tahvil piyasası ilk temerrütüyle karşılaştı.

"İstihdamı ne kadar çok arttırıp ekonominin o kadar organik bir şekilde büyümesii sağlarsak bu harika olur ve hisse piyasalarıda beklenildiği gibi buna tepki gösterir," diyen New York merkezli WellS Fargo Private Bank'in şef yatırım yetkilisi Darrell Cronk, "Bu ekonominin iki ayağı üstünde durmasını istiyoruz. Bunun kendi kendini besleyen bir büyüme motoru olmasını istiyoruz," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)