E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarında dalgalı seyir---

​ABD borsalarında dalgalı seyir

​ABD borsalarında dalgalı seyir
27 Mart 2014 - 19:57 borsagundem.com

ABD hisseleri, enerji hisselerindeki rallinin teknoloji ve finansal hisselerdeki kayıpları dengelemesi ile dalgalanıyor

ABD hisseleri, enerji hisselerinin petrol fiyatları ile ralli yapmasının, teknoloji ve finansal hisselerdeki kayıpları dengelemesi ile daglalı bir seyir izliyor. Alcoa Inc. yüzde 5'in üzerinde yükseldi.

Exxon Mobil Corp., Ukrayna'daki krizin ateşlenebileceği endişesi ve stokların gerilemesi sonrasında petrolün iki haftanın zirvesine tırmanması ile yüzde 1.2 yükseldi. Baxter International Inc., iki şirkete bölüneceğini açıklaması ile yüzde 5.4 değer kazandı. Citigroup, sermaye planlarının Fed'in stres testini geçememesi sonrasında 2012 yılından bu yana en büyük kaybı yaşadı. Accenture Plc. yüzde 6.4 gerilerken, GameStop Corp. gelirlerinin analist beklentilerini kaçırmasıyla yüzde 7.2 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 11:26'da 1,850.20 puan oldu. Endeks erken saatlerde yüze 0.6'ya varan düşüş yaşadı. Dow Jones endeksi ise 5.33 puan, yani yüzde 0.1'den az artışla 16,274.32 puanda. Nasdaq Composite Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 26 üzerinde seyretti.

Fenimore Asset Management araştırma yöneticisi John Fox, "İnsanlar risk portföylerini bir nebze düşürüyor. Piyasanın bazı spekülatif bölümleri satış gerçekleştiriyor. Eğer bir hisseye sahip olma nedeniniz yükseleceği ise ve hissedeki artış duruyor ise, o hisseye sahip olmak için bir nedeniniz kalmaz" dedi.

VIX olarak bilinen, ABD hisselerinin volatilite göstergesi Chicago Board Options Exchange Volatility Index, yüzde 1 yükselerek 15.08 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)