E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında dalgalı seyir---

ABD borsalarında dalgalı seyir

ABD borsalarında dalgalı seyir
30 Mayıs 2014 - 20:44 borsagundem.com

ABD hisseleri, tüketici harcamaları ve tüketici güven endeksi verileri sonrasında dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin zirve rekoru kırmasının ardından, tüketici harcamalarının geçtiğimiz ay beklenmedik şekilde düştüğünü gösteren, tüketici güveninin ise beklentilerin üzerinde düştüğüne işaret eden veriler sonrasında dalgalı seyrediyor.

Lions Gate Entertainment Corp., ilk çeyrek sonuçlarının beklentileri karşılamaması üzerine yüzde 12 değer kaybetti. Express Inc. (EXPR), yıllık kar beklentisini düşürmesiyle yüzde 11 düştü. Infoblox Inc., yıllık beklentilerini düşürmesi ve CEO'sunun ayrılacağını açıklamasının ardından yüzde 39 geriledi. OmniVision Technologies Inc., ilk çeyrek karının ekonomistlerin beklentileri üzerinde artacağı tahmini üzerine yüzde 14 değer kazandı.

S&P 500, yüzde 0.2'lük düşüşün ardından yüzde 0.1'den daha az bir yükseliş göstererek, New York saati ile 11:37'de 1,920.85 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 25.10 puan, yani yüzde 0.2 düşüşle 16,673.64 puanda.
S&P 500 hisseleri 30 günlük ortalamanın yüzde 28 altında.

Hennion & Walsh Asset Management'tan Kevin Mahn, "Piyasa neredeyse yatay seyrediyor. İniş çıkış yok ve yatırımcılar daha fazla mı yatırmalı yoksa daha fazla mı çekmeli sorusunu yanıtlayacak bir sonraki sinyali bekliyor" yorumunda bulundu.

S&P 500 dün zirve rekoruna tırmanarak, 2014 yılı kazancını yüzde 3.9'a taşıdı ve ABD ekonomisinin son 3 yılda ilk kez daraldığı yönündeki veriye aldırış etmediğini gösterdi.  Endeks, küçük çaplı şirketler ve internet hisselerindeki satışlar ile Nisan'da gerilediği iki ayın en düşüğünden bu yana yüzde 5.8 ilerleme kaydederken, Mayıs ayında ise yüzde 2 yukarıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)