E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarında düşüş sürüyor---

​ABD borsalarında düşüş sürüyor

​ABD borsalarında düşüş sürüyor
11 Aralık 2013 - 19:37 borsagundem.com

ABD hisseleri, bütçe anlaşması sonrasında Fed'in teşvikleri yakında azaltacağı endişesiyle düşüşün 2. gününde

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin rekor seviyeyi görmesinin ardından, bütçe görüşmelerinde anlaşma sağlanmasıyla Fed'in tahvil alımını azaltmasının kolaylaşacağı söylentilerinin artmasıyla düşüşü ikinci güne taşıdı.

Costco Wholesale Corp'un ilk çeyrek kârının tahminlerin altında gelmesiyle New York'ta yüzde 2.4 geriledi. Laboratory Corp. of America Holdings, kâr tahminini analist beklentilerinin altında kalmasıyla yüzde 10 kayıp yaşadı. Cisco Systems Inc yüzde 2.2 kayıp yaşarken, MasterCard Inc. yüzde 3.8 ralli yaptı. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 gerileyerek New York saatiyle 11:58'de 1,790.90 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 75.48 puan, yani yüzde 0.5 kayıpla 15,897.65 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalama ile aynı seviyelerde kaydedildi.

LPL Financial LLC şef piyasa stratejisti Jeffrey Kleintop, "Fed'in Aralık ayında tahvil alımlarını azaltması durumuna daha da yaklaştık. Piyasalar, gelişme gösteren ekonomik veriler ve netleşen bütçe görüşmeleriyle, azaltmadan sadece bir hafta uzakta olduğumuz düşüncesini yükseltiyor. Anlaşma kesinlikle olumlu ve çok iyi bir şey, fakat aynı zamanda Fed'in yakında azaltmaya başlamasına neden olabileceği için aynı zamanda olumsuz bir durum" ifadelerini kullandı. 

S&P 500 Endeksi bir önceki gün rekor seviye olan 1,808.37'yi görmesinin ardından dün yüzde 0.3 düştü. Gösterge endeksi bu yıl yüzde 26 ralli yaparak, 1998'den beri en büyük yükselişini kaydetti.

Yatırımcılar gelecek hafta toplanacak olan Fed'in tahvil alımı azaltımını ne zaman gerçekleştireceğini değerlendiriyorlar. Fed yetkilileri maliye politikasındaki aksamalardan 30 Ekim'deki açıklamada bahsetmiş ve Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker 9 Aralık'taki konuşmasında bütçedeki belirsizliğin yatırım kararlarını etkilediğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)