E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında düşüş sürüyor---

ABD borsalarında düşüş sürüyor

ABD borsalarında düşüş sürüyor
28 Ocak 2014 - 06:57 borsagundem.com

ABD endeksleri haftanın ilk işlem görünün kayıpla tamamladı

Çin İmalata Sanayi Endeaksi'nin daralmanın göstergesi olarak görülen 50'nin altına gerilemesi ile dünya borsalarında başlayan düşüş devam ediyor. Gelişmekte olan ülkeler ABD ve Asya borsalarındaki düşüşten etkilenirken, gelişmiş ülke borsaları dün gelişmekte olan ülkelerden etkilendi. Gelişmekte olan piyasalarda para birimlerinin yaşadığı ağır kayıplar nedeniyle oluşan istikrarsızlık endişesi dün ABD borsalarında satış baskısına neden oldu. Dow Jones sanayi endeksi 41.23 puan düşüşle 15,837.75 puandan günü tamamladı. S&P 500 endeksi 8.73 puan düşüşle 1,781.56 puan ve Nasdaq bileşin endeksi 44.56 puan düşüşle 4,083.61 puandan kapandılar.

ABD'de yeni konut satışları hayal kırıklığı yarattı

ABD'de 2013 sonunda yeni konut satışları alışılmadık derecedeki soğuk havanın etkisiyle zayıf bir görünüm sergiledi. Konut sektöründeki toparlanmaya yönelik endişeler yeniden gündeme
geldi. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre Aralık ayında yeni inşaa edilmiş konutların satışları bir önceki aya göre ve mevsimsel olarak düzenlenmiş rakamlarla yüzde 7 oranında gerileyerek 414 bin adet oldu. Kasım ayı konut satışları ise 464 bin adetten 445 bin adede revize edildi. Beklentiler Aralık ayında satışların 455 bin adet olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)