E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarında karışık seyir---

​ABD borsalarında karışık seyir

​ABD borsalarında karışık seyir
08 Ocak 2014 - 19:16 borsagundem.com

ABD hisseleri, özel sektör istihdam verisini fiyatlıyor

ABD hisseleri, dün yükselerek üç günlük düşüşü sonlandırmasının ardından, yatırımcıların beklenenden fazla yükselen özel sektör istihdam verilerini değerlendirmesiyle dalgalı seyrediyor.

Twitter Inc., analistlerin not düşürmesi ile yüzde 3.5 değer kaybetti ve düşüşü üçüncü güne taşıdı. Ford Motor Co., CEO Alan Mulally'nin Microsoft Corp. CEO'luğu için yarıştan çekilmesi ile yüzde 1.2 tırmandı. Micron Technology Inc., çeyrek dönemli kârının beklentileri aşmasıyla yüzde 9.8 değer kazandı. Forest Laboratories Inc. ise Aptalis Pharma'yı 2.9 milyar dolara alacağını açıklaması ile yüzde 16 sıçradı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saatiyle 10:22'de 1,839.14 puana gelirken, erken saatlerde yüzde 0.4'e varan düşüş yaşadı. Endeks 2013 yılında 1997'den beri en dik tırmanışı kaydederek yüzde 30 yükseldi.

Verilerin çok iyi olduğunu dile getiren RBC Global Asset Management ABD hisse işlemleri şefi Ryan Larson, "İstihdam görünümündeki yükselen performansı devam ettirdi. Şimdi piyasa bunu alacak mı yoksa Fed'in daha keskin bir şekilde tahvil alımlarını azaltacağı endişesi mi yayılacak, buna bakacağız" dedi.

ADP Araştırma Enstitüsü verilerine göre, ABD'de özel sektör istihdamı Aralık ayında 238,000 artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan 36 ekonomistin tahmin medyanına göre 200,000 artış bekleniyordu. Tahminler 170,000 ile 225,000 arasında değişiklik gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı geçen ayın istihdam verilerini ve işsizlik oranını Cuma günü açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)