E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında Rusya şoku---

ABD borsalarında Rusya şoku

ABD borsalarında Rusya şoku
24 Şubat 2022 - 17:40 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Wall Street endeksleri sert düştü. 10 yıllık tahvil faizleri %0,1’ün üzerinde geriledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe günü Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından sert düştü.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %2,35 düşüşle 32.354,17 puanda, S&P 500 Endeksi %2,12 azalışla 4.135,89 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,25 düşüşle 12.744,06 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1059 düşüşle %1,891 seviyesinde değerleniyor.

Salgın nedeniyle son kırk yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla mücadele eden ABD hisse senetleri Rusya’nın işgali haberinin ardından derin bir yara aldı. Geçtiğimiz gün düzeltme bölgesine gerileyen S&P 500 Endeksi açılışta %2’nin üzerinde düşüş gerçekleştirdi. 840 puan civarında düşüşle güne başlayan Dow Jones Endeksi ise kapanışta düzeltme bölgesine girme riskiyle karşı karşıya.Teknoloji endeksi Nasdaq ise ayı piyasasına giriş yaptı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre endekslerin en son zirvelerine göre  %10 ila %20 arasındaki düşüşleri düzeltme bölgesinde olmaları anlamına geliyor. %20’nin üzerindeki düşüşlerse ayı piyasasını ifade ediyor.

Rusya Perşembe günü gece geç saatlerde Rusya’ya topyekun askeri harekat başlattığını açıkladı. Başkenti Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna'nın birçok önemli kentinde patlamalar ve füze saldırıları olduğu bildiriliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin işgali Ukrayna'nın "askerden arındırılması" olarak nitelendirdi ve Rusya'nın planlarının Ukrayna topraklarının işgalini içermediğini söyledi.

Dünyanın en güçlü askeri ittifakı olan NATO, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından doğu cephesindeki varlığını pekiştirmeye hazırlanıyor. ABD Başkan Joe Biden yaptığı açıklamada "dünya Rusya'yı sorumlu tutuyor" diyerek saldırıyı kınadı.

Deutsche Bank Küresel ve ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Binky Chadha, CNBC'deki röportajında Rusya’nın askeri operasyonlarına ilişkin, “İşgal bizim veya piyasaların sahip olduğu temel beklentiden gerçek anlamda çok daha kötü. Temelde, bizi yüzde 5 ila 6 oranında düşürecek ve %20 düşüşe yani ayı piyasası bölgesine çekecek bir durumdan bahsettiğimizi belirtebilirim” ifadelerine yer verdi.

Petrol 125 doları görür mü?

 

Altının kilogramı 909 bin liraya yükseldi

 

ABD ekonomisi yüzde 7 büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bu ne arkadaş 24 Şubat 2022 18:39

    Bist baştan yazılmalı.Parası olanın oyuncağı oldu.Rezillik.İlk fırsatta çıkıp paramı harcayacağım.Yüzde 8 ne arkadaş.Afrika borsası mı burası.Düşte 3 5 düş.

  • AHMET ÖZBİR24 Şubat 2022 18:08

    BİST BU KADAR KORKAKÇA tavır sana yakıştı mı? Gören de PUTİN TÜRKİTE'Yİ VURDU sanacak. Dünyanın en çok düşen borsası Rusya'dan sonra BİST! Bu kafayla gidersen YATIRIMCI BULAMAYACAKSIN, birçok güzelim şirketlerin değerini HEDER EDECEKSİN.

  • Salak sürüsü24 Şubat 2022 18:07

    Sen birde bizi gör haa birde şu twitter zırtoları var hani iki çizgi çekip dip tepe al sat diyen destek köstek vs vs ulan dangalozlar ortalık savaş alanı senin çizgini kim miklesin aptal herif.