E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında sert satış---

ABD borsalarında sert satış

ABD borsalarında sert satış
10 Nisan 2014 - 19:56 borsagundem.com

ABD borsaları Nasdaq endeksi önderliğinde son zamanların en büyük düşüşünü yaşadı

ABD borsaları Nasdaq endeksi önderliğinde son zamanların en büyük düşüşünü yaşadı.
ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün beş haftanın en sert yükselişini kaydetmesinin ardından, ABD'de işsizlik başvurularının 2007'den beri en düşük seviyeye inmesi ve yatırımcıların kar verilerini beklemesiyle geriledi. S&P endeksi günü % 2.09'luk düşüşle ve 39 puanlık kayıpla 1.833,09 puandan tamamladı.
Nasdaq teknoloji hisselerinin gerilemesiyle 2011 yılından beri en büyük günlük düşüşünü yaşayarak, yüzde 3.10'luk bir düşüş yaşadı ve 129 puanlık kayıpla günü 4.054,11 puandan kapadı. Dünkü işlemlerde Nasdaq bioteknoloji endeksi yüzde 5.6 oranında
ve Nasdaq internet endeksi yüzde 4.6 oranında geriledİ.
Dow Jones endeksi de Nasdaq'taki düşüşün etkisiyle % 1.63'lük bir düşüş yaşadı ve 266 puanlık kayıpla 16.170,22 puandan günü tamamladı.

EBay Inc. yüzde 2.7 gerilerken, Bed Bath & Beyond Inc. ise çeyrek dönemlik kârının beklentilerin altında olacağı tahmininde bulunması ile yüzde 6.3 kaybetti. Rite Aid Corp. ise yıllık satışlarının beklentileri aşacağı tahminini yapmasıyla yüzde 9.8 sıçradı.

"Kar sezonunun başlangıcına daha çok odaklandık," diyen New York merkezli Fenimore Asset Management'ın yatırım analisti Drew Wilson, "Piyasalar daha çok şirketlerle ilgili durumlarla ilgileniyor gibi gözüküyor. Bu sene hisse seçicilerin piyasası," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender DOSAN10 Nisan 2014 23:57

    Arkadaşlar ABD deki borsalaraın düşüşü nerde son bulur belli değil hiç olmazsa % 50 nakitte durmak lazım Moodys notumuzu artırmayacak yarına fazla bel bağlamayın