E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsalarında yatay seyir---

​ABD borsalarında yatay seyir

​ABD borsalarında yatay seyir
03 Haziran 2014 - 19:17 borsagundem.com

ABD hisseleri, fabrika siparişlerinin beklenenden daha hızlı genişlemesi ve EB'de enflasyonun beklentinin altında kalması ile yatay seyrediyor

ABD hisseleri, gösterge endekslerin dün zirve rekoruna tırmanmasının ardından, fabrika siparişlerinin beklenenden daha hızlı bir genişlemesi ve Euro Bölgesi'nde enflasyonun beklentinin altında kalması ile yatay seyrediyor. 

Krispy Kreme Doughnuts Inc., yükselen maliyetler ve düşük ilk çeyrek atışları ile gelir beklentisini azaltması sonrasında yüzde 13 geriledi. Quiksilver Inc., analist beklentilerinden daha yüksek bir zarar açıklaması sonrasında yüzde 40 değer kaybetti. Hillshire Brands Co. ise yüzde 8.9 sıçradı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında gerileyerek New York saati ile 10:06'da 1,924.11 puan oldu. Dow Jones endeksi 24.08 puan, yani yüzde 0.1 düşüşle 16,719.55 puanda. İki endeks de dün zirve rekorunu kırdı. Daha düşük ölçekli şirketlerin endeksi Russell 2000 Endeksi yüzde 0.1'in altında artış gösterdi.

Bugün açıklanan ve beklentinin altında kalan Euro Bölgesi enflasyon verisi, Avrupa Merkez Bankası (AMB) üzerindeki fiyatları canlandırmak ve büyümeyi kontrol etmek için tedbirler uygulama baskısını artırdı. AMB 5 Haziran Perşembe günü toplanacak. 

AMB Başkanı Mario Draghi, negatif fiyat döngüsünün riskleri hakkında uyarılarda bulunurken, Yönetim Konseyi sıfırın altında faiz oranları ve bankalar için koşullu likidite gibi tedbirler üzerinde görüşüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)