E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarındaki güçlenme küresel piyasalara da yansıdı---

ABD borsalarındaki güçlenme küresel piyasalara da yansıdı

ABD borsalarındaki güçlenme küresel piyasalara da yansıdı
13 Temmuz 2018 - 08:53 borsagundem.com

ABD şirketlerinde olası güçlü bilanço beklentisi hisse piyasalarına alım getirdi

Asya borsaları ABD'de güçlü bilanço beklentileriyle yükselen Wall Street'in desteğiyle artış kaydetti ancak Çin piyasaları, yatırımcıların ABD-Çin misilleme gümrük vergilerinin etkilerine hazırlanmalarıyla dalgalı seyir izliyor. Washington'un daha güçlü cezalandırıcı önlemler alabileceğine dair endişelerin yanı sıra, Reuters hesaplamalarına göre Çin Haziran ayında ABD ile rekor seviyede 28.97 milyar dolarlık bir ticaret fazlası açıkladı.
Bununla birlikte, Çin'in küresel ihracattaki büyümesi beklentilerinden üzerinde geldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ABD borsalarının dün artıda kapanmasının ardından yüzde 0.6 yükseldi.
Tayvan hisseleri yüzde 0.8, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 1, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Avustralya borsası dün yüzde 0.8 yükseldikten sonra yüzde 0.2 düşüşle eksiye geçerken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.3 yükseldi.
Çin lokomotif hisseler eksiye geçtikten sonra yüzde 0.1 yükseldi, Şanghay Composite yüzde 0.4 artış kaydetti.
Yatırımcılar ABD'nin Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne yüzde 10 ek gümrük vergisi getirme tehdidinin etkilerini değerlendiriyorlar. Çin yeni gümrük vergilerine misilleme sözü vermiş olsa da, bugüne kadar spesifik bir tepkinin olmaması, güçlü şirket bilançoları beklentilerinin desteğiyle küresel piyasaların toparlanmasını sağladı.
ABD'nin, Çin'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen geçen Cuma itibariyle yüzde 25 gümrük vergisi almaya başlamasının ardından Çin derhal eşdeğerde Amerikan ürünü için yeni vergi uygulaması başlatmıştı.

DÖVİZ

Dolar ABD'de enflasyonun artış kaydedeceği beklentileriyle yükselen Hazine tahvil getirilerinin desteğiyle 10 günün zirvesine yakın seyrediyor. ABD'de tüketici fiyatları verisinin Fed'in bu yıl dört kez faizleri artırmasına imkan verecek enflasyonist baskının istikrarlı bir şekilde arttığına işaret etmesinin ardından uzun ve kısa vadeli hazine tahvillerinin getirisi yükseldi.
Doların başlıca para birimleri karşısındaki seyrini izleyen endeks yüzde 0.1 artışla 94.875'e yükselerek dün gördüğü 10 günün zirvesi olan 94.941'e yaklaştı. Endeks haftalık yüzde 0.9 yükseldi.
Dolar yen karşısında 112.775 ile altı ayın yeni zirvesini gördükten sonra 112.66 seviyesinde işlem görüyor. Dolar bu hafta yen karşısında yaklaşık yüzde 2 yükselerek Eylül ortasından bu yana en büyük haftalık kazanımını kaydetti.

PETROL

Petrol fiyatları, OPEC ve Rusya'nın üretimi artırmasıyla piyasaların arz fazlasının olabileceği uyarısını göz ardı etmesinin ardından geriledi ve ikinci haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.
Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 74.09 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların güçlü ABD enflasyon verisinin ardından dün kaydettiği kazanımları artırması ve ticaret savaşı endişelerinin altın talebini desteklemesiyle zayıf seyir izliyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,245.61 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)