E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD borsası daha hızlı yükselecek---

ABD borsası daha hızlı yükselecek

ABD borsası daha hızlı yükselecek
09 Aralık 2010 - 11:24 borsagundem.com

2011'de enerji ve malzeme sektörleri öncülüğünde ABD hisselerinin, gelişmekte olan ülke piyasalarından daha iyi performans göstermesi bekleniyor

Richard Bernstein Advisors yatırım baş stratejisti Richard Bernstein, 2011 yılında enerji ve malzeme sektörleri öncülüğünde ABD hisselerinin, gelişmekte olan ülke piyasalarından daha iyi performans göstermesi beklediğini söyledi.
Bernstein, müşterilerine yolladığı 2011 beklenti notunda, "gelişmekte olan ülkeler şu anda negatif kazanç sürprizleriyle öne geçti ve çok da pahalılar," dedi.
MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler Endeksi yılbaşından beri yüzde 15.9, S&P 500 ise yüzde 11.9 artmış olsada, S&P 500 endeksi, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den oluşan ve yüzde 8.7 artan BRIC endesksinin önüne geçti.
Bernstein, ekonominin içinde bulunduğu döngünün orta bölümüne girmesi nedeniyle enerji ve malzeme sektörlerinin öne çıkacağını, ayrıca bu yıl olduğu gibi düşük ve orta düzeyli piyasa değerine sahip şirketlerin yüksek piyasa değeri olanlardan daha iyi fazla talep göreceğini söyledi.
ABD dolarının 2011 de değer kazanacağını tahmin eden Bernstein, uzun vadeli hazine tahvillerinin de 150 baz puan yükseleceğini savundu.
Bernstein, "uzun vadeli faizler konusundaki incelememiz, bunların ekonomik döngünün orta bölümünde 200 ile 300 baz puan arasında arttığını ortaya koydu. Ortalamanın altında bir büyüme yakalanabileceği beklentisiyle bile uzun vadeli faizler seneye önemli ölçüde artabilir," dedi.
Bernstein, ABD hisslerinin, ekonomi gelişmeye devam edeceği için hazine tahvillerinden daha iyi performans göstereceği tahmin ederken, altın konusunda ise olumsuz bir görüş ortaya koydu. Bernstein ayrıca tüketim malı hisselerinde ABD hisselerinin gelişmekte olan ülkelerin önüne geçeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)