E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD BORSASI SÜRPRİZ ARTIŞLA KAPANDI---

ABD BORSASI SÜRPRİZ ARTIŞLA KAPANDI

ABD BORSASI SÜRPRİZ ARTIŞLA KAPANDI
06 Şubat 2010 - 00:23 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasaları mart ayından bu yana en keskin düşüşünü yaşadıktan sonra seansın son yarım saatinde gelen alımlarla hızla yükseldi ve günü artıda tamamlamayı başardı.

ABD hisse senetleri piyasaları Mart ayından bu yana en keskin düşüşünü yaşadıktan sonra Cuma gününü yükselişle tamamlamayı başardı.Avrupa Birliği'nin Yunanistan be İspanya'nın bütçe açıkları konusunda bir çözüm üreteceğine dair spekülasyonlar ve tüketici kredilerinin beklentilerden daha az gerilemiş olması ABD'de hisse senetlerini yukarı taşıdı. Gün içinde 167 puana varan bir düşüş yaşayan Dow Jones endeksi günü yükselişle tamamlarken endeks kapsamındaki hisseler arasında en çok değer kazananlar yüzde 2'yi aşan artış oranları ile Cisco Systems Inc., Intel Corp. ve Alcoa Inc. oldu. Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. hisseleri ham madde şirketlerini Standard & Poor’s 500 endeksinin alt endeksleri arasında en çok kazandıran sektör haline getiren yükselişe öncülük etti. Sektördeki bu yükseliş ise altın ve petrol fiyatlarındaki yükselişten kaynaklandı. Bazı analistler son yarım saatte yaşanan yükseliş için "Hafta sonu AB'nin Yunanistan ve İspanya'ya yardımcı olmaya yönelik bir plan açıklayabileceği ihtimali yatırımcıların hafta sonuna hisse senedinde açık girmekten kaçınmasına neden oldu. Pek çok yatırımcı açık poziyon taşıyordu ve hafta sonuyla ilgili riskler bu açık pozisyonların hızla kapanmasına ve piyasanın yükselmesine neden oldu." yorumunda bulundular. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi yüzde 0.3 oranında artışla 1,066.19 puandan günü tamamladı. Endeks gün içinde yaşadığı düşüşle iki günlük değer kaybını yüzde 4.8'e taşımıştı. Bu geçtiğimiz Mart ayından bu yana yaşanan en keskin düşüşü ifade ediyordu. Gün içinde 167 puana varan kayıpla 10 bin panın altına gerileyen Dow Jones endeksi ise günü 10.05 puan ve yüzde 0.1 oranında artışla 10,012.23 puandan tamamladı. Dow jones seansın son yarım saatinde 120 puana varan bir artış yaşadı. AB'nin Yunanistan ve İspanya'yı kurtaracağına dair spekülasyonların artması ve Federal tarafından açıklanan verinin Aralık ayında tüketici kredilerinin yanlızca 1.7 milyar dolarlık bir düşüş yaşadığına işaret etmesi (beklentiler kredilerin 10 milyar dolar gerileyeceği yönünde idi) hisse senedi piyasalarında alımları hızlandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)