E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsasında dalgalı seyir---

ABD borsasında dalgalı seyir

ABD borsasında dalgalı seyir
17 Ekim 2013 - 19:25 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların bütçe çıkmazının ekonomiye etkilerini değerlendirmeleri ve Fed söylentileriyle dalgalı bir seyir izliyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün zirve rekoruna dört puan kadar yaklaşmasının ardından, yatırımcıların bütçe çıkmazının ekonomiye etkilerini değerlendirmeleri ve Fed'in teşviklere aynı hızda devam edeceği söylentileriyle dalgalı bir seyir izliyor.

International Business Machines Corp. (IBM) üst üste altıncı çeyrek dönemde satışlarda düşüş açıklamasının ardından yüzde 6 geriledi. Goldman Sachs Group Inc. gelirlerinde yüzde 20 düşüş açıklamasıyla yüzde 2.3 değer kaybetti. EBay Inc. satış ve kâr tahminlerinin analist beklentilerinin altında kalmasıyla yüzde 3.4 değer kaybetti. Newmont Mining Corp., altın fiyatlarındaki ralli ile yüzde 3.9 tırmandı.

S&P 500 Endeksi dün zirve rekoruna yüzde 0.3 yaklaşmasının ardından bugün yüzde 0.1 yükselerek New York saatiyle 11:24'te 1,723.04 puana geldi. Dow Jones endeksi ise 67.40 puan, yani yüzde 0.4 kayıpla 15,306.43 puan oldu. IBM ve Goldman Sachs Dow Jones'ta ikinci ve üçüncü ağırlıktaki hisseler. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 12 üzerinde seyretti.

First Citizens BancShares Inc. şef yatırım yetkilisi Eric Teal, "Kâr sezonuna dönüş ve temel faktörler bu noktada odak noktası" yorumunu yaptı.

Gösterge endeks dün sona eren ve 16 gün süren hükümet kapanması döneminde yüzde 2.4 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)