E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD BÜTÇE AÇIĞI BEKLENTİLERİ AŞACAK---

ABD BÜTÇE AÇIĞI BEKLENTİLERİ AŞACAK

ABD BÜTÇE AÇIĞI BEKLENTİLERİ AŞACAK
08 Mart 2010 - 00:03 borsagundem.com

ABD Kongre'sinin raporuna göre ABD'nin bütçe açıkları ve uluslararası borçları daha önce yapılan tahminlerin üzerinde olacak.

Kongre'nin Bütçe Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Obama yönetiminin 2011-2020 yılları için öngördüğü 1.2 trilyon dolarlık bütçe açığı ve 1.8 trilyon dolarlık kamu borcu beklentisi düşük hesaplanmış bir rakam. Obama yönetimi'nin son bütçe projeksiyonu önümüzdeki 10 yılda toplam bütçe açığını 8 trilyon 532 milyar dolar olarak öngörüyor ve bu rakam GSYİH'nın yüzde 4.5'ine karşılık geliyor. Fakat Kongre Bütçe Ofisi (CBO) açığın 9 trilyon 761 milyar dolar ve GSYİH'nın yüzde 5.2'si olacağını öngördü. CBO 30 Eylül 2011n tarihinde sona eren bir sonraki mali yılda da bütçe açıklarının Beyaz Saray tarafından öngörülen seviyeden 75 milyar dolar daha fazla olacağını belirtti. Beyaz Saray sözkonusu dönem için bütçe açığının 1 trilyon 267 milyar dolar olacağını öngörmüştü. Partilerden bağımsız bir kurum olan CBO yasa koyucular için ekonomik veriler sağlıyor ve yayınlıyor. Kurumun cuma günü yaptığı açıklamada ayrıca Obama'nın borçlar için belirlediği öngörülerin de aşırı iyimser olduğu dile getirildi. CBO yöneticisi Douglas Elmendorf, 2020 yılına kadar ABD'nin toplam borçlarının 20.3 trilyon dolar ile GSYİH'nın yüzde 90'ına ulaşabileceğini belirtti. Obama yönetiminin tahmini ise bu dönemde kamu borçlarıın 18.5 tirlyon dolarla GSYİH'nın yüzde 77'si olacağı yönünde idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)