E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD bütçesi yatırımcıyı etkiler mi?---

ABD bütçesi yatırımcıyı etkiler mi?

ABD bütçesi yatırımcıyı etkiler mi?
05 Mayıs 2011 - 21:38 borsagundem.com

Yatırımcılar, ABD´de olası federal bütçe kesintilerinin portföylerini nasıl etkileyebileceği konusunda düşünüyor

Bu noktada, geçen sonbaharda hükümetin kemer sıkma önlemleri açıkladığı İngiltere´deki borsa hareketlerine bakmak bir fikir verebilir.
İngiltere´de kemer sıkma önlemlerinin ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı endişeleri, İngiltere´de hisse senetlerinde artışın sınırlı olmasına neden oldu. Bazı analistlere göre, aynı durum ABD hisse piyasaları için de söz konusu olabilir.
Geçen sonbaharda hükümetin kemer sıkma önlemleri açıklamasından bu yana İngiliz hisselerinde artışlar yavaşladı. Bunda artan emtia fiyatlarının piyasayı desteklemesi etkili oldu. Ayrıca önlemlerin İngiliz pounduna değer artışı getirmesi de piyasaya destek oldu. İngiliz poundu bu yıl % 5.3 değer kazandı.
S&P Hisse stratejisti Alec Young, "İngiltere borsasında nötr kalmamızın tek nedeni kemer sıkma önlemleridir. Bu, bizi pozitif olmaktan alıkoyuyor" diye konuştu.
Bununla birlikte, Young, İngiltere hisse senetlerindeki ılımlı artıştan daha çok yabancı yatırımcının faydalandığını, zira ülkenin para biriminde büyük artış olduğunu ifade etti.
Pek çok fon yöneticisi için bir gösterge olarak görülen MSCI İngiltere endeksi bu yıl pound bazında % 1.6 yükseldi. Dolar bazında ise yükseliş % 7.3 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)