E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçiliği'nden İdlib açıklaması---

ABD Büyükelçiliği'nden İdlib açıklaması

ABD Büyükelçiliği'nden İdlib açıklaması
04 Eylül 2018 - 20:56 borsagundem.com

ABD Büyükelçiliği, ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'in Ankara'daki kritik ziyaretlerinin ardından açıklamada bulundu. Büyükelçilik'ten yapılan açıklamada, "Suriye'nin İdlib'e saldırısı krizi tırmandırır" denildi

ABD Büyükelçiliği, Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'in Ankara'daki kritik ziyaretlerinin ardından açıklama yayımladı. Türkiye'nin göçmenlere ve mağdurlara şefkatli yaklaşımından ötürü teşekkür edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Suriye'nin İdlib'e saldırısı krizi tırmandırır. Saldırılar siyasi çözüm ihtimalini azaltır" denildi.

Ayrıca Jeffrey'in olası İdlib operasyonu ile ilgili endişelerini ilettiği de belirtildi.

Bir açıklama da Trump'tan

İdlib’e olası bir saldırı ile ilgili açıklama yapan Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad İdlib’e umursamaz bir biçimde saldırmamalı. Ruslar ve İranlılar insani trajediye dönüşme riski taşıyan bu olası operasyona katılmakla ölümcül bir insanlık hatası yapar. Yüzlerce, binlerce insan ölebilir. Buna izin vermeyin” dedi.

BMGK İdlib için Cuma günü toplanıyor

Öte yandan ABD'nin BM Temsilcisi de BM Güvenlik Konseyi'nin İdlib konusunda cuma günü toplanacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)