E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı---

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
30 Ekim 2019 - 10:09 borsagundem.com

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, ABD Temsilciler Meclisinde oylanan yasa tasarılarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Büyükelçi Satterfield, ABD Temsilciler Meclisince 1915 olaylarıyla ilgili alınmış tarihi ve hukuki dayanaktan yoksun karar ve Barış Pınarı Harekatı ile bağlantılı olarak Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisince kabul edilen sözde "Ermeni soykırımı" kararının reddedildiği bildirilmiş, iç politika saikleriyle alınmış olan bu kararın tarihi ve hukuki dayanağı bulunmadığı vurgulanmıştı. 

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Barış Pınarı Harekatıyla bağlantılı olarak Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisince kabul edilmesi de şiddetle kınanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Konuş konuş 30 Ekim 2019 11:18

    İşte yine yapmışız çagirmisiz konuşmuşuz. Bizler çok medeni insanlarız

  • Ziya30 Ekim 2019 14:56

    Ne yapacağız?  Savaşalım mı?   Oturduğun yerden sallama!   Kaç milyar dolar ihracat vs. yapıyoruz hali hazırda.

  • fatih istanbul30 Ekim 2019 10:40

    TÖRERİST  KATİL  İŞGALCİ HAYDUT  amerikanın  sionist  israilin  sınırımızda  kurmak istedikleri törör devletine izin vermedik  kazığı  soktuk  munasip yerlerine  şimdi  hoplayıp  zıplıyorlar  adi aşağlık mahluklar  sonunuz  geldi UYUYAN  DEV  UYANDI  OSMANLI TORUNLARI UYANDI  CANLANDI   GÜÇLEDİ   TARİHTEKİ  MUTEŞEM YERİNİ  ALACAK  BÖLGEMİZ  DÜNYA HUZUR BULACAK  ALLAHIN  İZNİYLE  ÇOK KISA  ZAMANDA

  • AD30 Ekim 2019 10:26

    Bu kansızları kovun gitsin.topunu bunlardan bize hayır gelmez