E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ekonomisi 2-3 yıl boyunca düşük büyümeyi sürdürebilir---

ABD ekonomisi 2-3 yıl boyunca düşük büyümeyi sürdürebilir

ABD ekonomisi 2-3 yıl boyunca düşük büyümeyi sürdürebilir
12 Temmuz 2016 - 17:11 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, “ABD'nin şu anki durumu dikkate alındığında resesyon tahmini yapmak için bir neden yok” dedi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinin iki üç yıl boyunca düşük büyümeyi sürdürmesini beklediğini, bu durumun merkez bankasına bu süre boyunca sadece bir kez faiz artırımına gidebilecek alan tanıdığını ifade etti.

Bullard, Salı günü St. Louis'de gerçekleştireceği konuşmanın metninde, 30 Haziran'daki ekonomik ve politika analizini tekrar etti.

“Kilit makroekonomik değişkenler kararlı değerler almaya yöneliyor” ifadesi yer alan raporda Bullard, “tahmin ufku boyunca düşük üretkenlik (bu nedenle düşük reel GSYİH artışı) seviyesinin devam edeceğini varsayıyoruz” dendi.

Bullard, “ABD'nin şu anki durumu dikkate alındığında resesyon tahmini yapmak için bir neden yok” dedi. Fed guvernörünün konuşma metninde, “güçlü bir işgücü piyasasının enflasyon üzerinde önemli ölçüde bir yukarı yönlü baskı oluşturmuyor” ifadesi yer aldı.

Bullard'ın 2016 yılında Fed'in politika belirleyici organı Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)