E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD ekonomisi için olumlu rapor---

ABD ekonomisi için olumlu rapor

ABD ekonomisi için olumlu rapor
02 Aralık 2010 - 21:30 borsagundem.com

Raporda, Goldman analistlerinin 2011 için ABD ekonomisine yönelik daha olumlu beklentiler içerisinde oldukları görüldü.

 

Goldman Sachs, 2011 yılına dair beklentilerinin yer aldığı bir rapor yayınladı. Goldman'ın 2011 yılı baz senaryosunda ABD ekonomik büyümesinde ılımlı bir artış bekleniyor, ancak para politikasının beklemede tutulacağı ifade ediliyor. Goldman analistleri, bu durumun büyük ABD bankaları için 2011'de olumlu bir ortam yaratacağı kanaatinde.
Raporda, ayrıca yuana karşı kısa dolar pozisyonu alınması çağrısı yapılıyor. Makro ekonomik güçler ve güçlü yuan politikasına dair politik baskılar nedeniyle 2011'de yuanda değerlenme bekleniyor. Goldman, yatırımcıların 2011 yılı boyunca yuanın yükseleceği yönünde pozisyon almaları tavsiyesinde bulunuyor.
Öte yandan raporda enflasyon problemi nedeniyle gelişen ekonomilerin 2011'de oldukça agresif sıkılaştırma önlemlerine gideceği belirtilirken, emtia fiyatlarında yükseliş bekleniyor.
Emtia piyasalarında önemli yönlendirici konumunda bulunan gelişen piyasalarda sıkı politikalar izlenmesi beklenirken emtialarda yükseliş öngörmek biraz çelişkili bir durumu gibi görünse de Goldman analistleri 2011'de daha iyi bir ABD ekonomisi bekledikleri ve ABD'nin özellikle petrol talebini yukarı iteceğini kaydediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)