E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi yüzde 2.6 büyüdü---

ABD ekonomisi yüzde 2.6 büyüdü

ABD ekonomisi yüzde 2.6 büyüdü
28 Temmuz 2017 - 15:44 borsagundem.com

ABD ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2.6'lık büyüme kaydetti

ABD ekonomisinde büyüme ikinci çeyrekte ivme kazandı. Yılın ilk  çeyreğinde yüzde 1,2 gibi düşük bir hızla büyüyen ABD ekonomisinde 2. çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 arttı.
Ekonomistler 2. çeyrekte büyümenin yüzde 2,7 olmasını bekliyorlardı.
Atlanta Fed ise dün yayınladığı raporda büyüme tahminini yüzde 2,8'e olarak duyurmuştu.
Son resesyondan 2009 yılı ortasında çıkan ABD ekonomisi, geride  kalan 8 yılda, yıllık ortalama yüzde 2'nin biraz üzerinde büyüdü. Bu, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en uzun 3'ncü, ancak en  yavaş büyüme dönemi oldu. 1990'larda yaşanan büyüme döneminde yıllık  ortalama GSYH artışı yüzde 3,6, 1960'lardaki büyümede ise artış  yıllık ortalama yüzde 4,9 olmuştu.
İkinci çeyrekteki büyümeye hem tüketiciler hem de işletmeler  katkı sağladı. Hanehalkı harcamalarında artış ilk çeyrekteki yüzde 1,9'dan yüzde 2,8'e toparlandı. İşletme harcamalarında artış ise 2. çeyrekte yüzde 5,2 oldu.
Bu çeyrekte büyümenin daha da hızlanmasında temel etken ise  konut inşaat ve donatma harcamalarındaki düşüş oldu. Konut amaçlı  sabit varlık yatırımları ikinci çeyrekte 2010'dan bu yana görülen  en yüksek oranda, yüzde 6,8 azaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)