E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD EKONOMİSİNİN GELECEĞİ FED'E BAĞLI---

ABD EKONOMİSİNİN GELECEĞİ FED'E BAĞLI

ABD EKONOMİSİNİN GELECEĞİ FED'E BAĞLI
20 Ağustos 2010 - 10:08 borsagundem.com

FED'in para arzını artırma yönünde hızlı ve kararlı hareket etmesi halinde ABD ekonomisinin deflasyonu başından savacağını belirtti

S&P dün yayınladığı raporda, FED'in para arzının artırmak konusunda hızlı ve kararlı hareket etmesi halinde, ABD ekonomisinin deflasyondan kaçınabileceğini ifade etti. Çift dipli bir ekonomik resesyon olmadığı sürece, tüketici fiyatlarında uzun süreli bir düşüş yaşanması olasılığının küçük olduğunu belirten S&P baş ekonomisti David Wyss, "Eğer çekirdek enflasyonda yüzde 1'in altına inmişseniz, deflasyondan çok uzakta değilsiniz anlamına gelir ve çift dipli bir resesyon bizi kontrolden çıkarır. Bizim beklentimiz, FED'in para arzını artırma yönünde hızlı ve kararlı hareket etmesi halinde ABD ekonomisinin deflasyonu başından savacağı yönünde" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Wyss, düşen konut fiyatları, zayıf hisse senedi piyasası ve bankaların kredi vermekte güçsüzlüklerinin hala deflasyona yol açabileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)