E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri düşüşte---

ABD endeks vadelileri düşüşte

ABD endeks vadelileri düşüşte
23 Ocak 2014 - 15:09 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, işsizlik başvuruları verileri öncesinde düşüşe geçti

ABD'de endeks vadelileri, yatırımcılar ABD'de işsizlik başvurularının arttığını gösterebilecek verileri beklerken düşerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son 3 günün ilk gerilemesini kaydedeceğinin işaretlerini verdi.

Alcoa Inc. New York'ta yüzde 0.7 kadar zayıfladı. EBay Inc., aktivist yatırımcı Carl Icahn'ın şirketin PayPal birimini ayırmayı önermesiyle yüzde 2.9 değerlendi. Netflix Inc. yüzde 17 yükseldi.

Mart vadeli S&P 500 vadelileri yüzde 0.3 düşüşle New York saatiyle 07:31'de 1,832.6 puana çıktı. Yatırımcılar Norfolk Southern Corp, Coach Inc. ve International Business Machines Corp. verilerini değerlendirirken, dün hisselerin çoğu değer kazandı. Dow Jones Endeksi kontratları bugün 60 puan kayıpla 16,257 puana indi.

"Finansal krizin en kötü zamanlarından toparlanma kaydederken, iş gücü piyasasında güçlü bir toparlanma kaydedemedik," diyen Londra merkezli Seven Investment Management Ltd.'nin yetkilisi Justin Urquhart Stewart, "Bu yüzden bu durum güvensizliğe yol açıyor ve piyasaların geçen sene kazandıkları toparlanmaya dair güvenlerine zarar verebilir," diye ekledi.

Bloomberg anketine katılan 49 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, Washington'dan bugün 08:30'da gelecek olan işsizlik başvurularının 18 Ocak ile biten haftada 4,000 ila 330,000 arasında bir artış olması bekleniyor.

Bir diğer verilerin, 2. el konut satışlarının bir ay önceki 4.90 milyondan Aralık'ta 4.92 milyona çıktığını göstermesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)