E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri satıcılı---

ABD endeks vadelileri satıcılı

ABD endeks vadelileri satıcılı
03 Mart 2014 - 16:04 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, küresel hisselerdeki satışlarla düşüyor

ABD vadelileri, Rusya'nın Kırım'ı işgal etme tehdidinin yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendirmesiyle hisselerdeki küresel düşüşü takip ederek geriledi.

Citigroup Inc. ve Bank of America Corp., finansal hisselerin kayıplarıyla yüzde 1.5 zayıfladılar. Yandex NV yüzde 8.7 güç kaybetti. 

Bu ay vadesi dolacak olan S&P 500 vadelileri yüzde 0.8 gerilemeyle New York saatiyle 08:05'te 1,843.00 puana indi. Dow Jones Endeksi kontratları 104 puan düşerek 16,203 puan oldu.

"Rusya'nın hiçbir zaman ne yapacağını bilmiyoruz ve bu her zaman insanları endişelendiriyor," diyen Londra merkezli Mitsubishi UFJ Asset Management'ın yetkilisi Michael Morris, "Rusya'nın küresel siyasi gücünü arttırmaya çalışan bir devlet başkanı var fakat ülkenin bu dövüş için yeterince gücü olmayabilir. Sonucun ne olacağını söylemek şu an için erken ama bugün piyasaların düşmesine hiç şaşırmadım. 

Ukrayna'da tansiyonun yükselmesi dünya genelinde hisseleri olumsuz etkiledi ve MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.9 geriledi. Rusya hisseleri 5 yılın, Avrupa hisseleri ise 5 haftanın en sert düşüşlerini kaydettiler. Gelişen piyasa hisseleri yüzde 1.5 zayıfladı. Altın yüzde 1.8 artarken Hazine tahvilleri ralli yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)