E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay---

ABD endeks vadelileri yatay

ABD endeks vadelileri yatay
11 Aralık 2013 - 15:42 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, bütçe anlaşması sonrasında yatay seyretti

ABD endeks vadelileri, müzakerecilerin bütçe görüşmelerinde harcama kesintileri limitleme ve açığını düşürme üstünde anlaşmaya varmalarının ardından, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin rekor seviyeyi görmesiyle yatay seyretti.

Costco Wholesale Corp'un ilk çeyrek kârının tahminlerin altında gelmesiyle New York'ta yüzde 2.4 geriledi. Cisco Systems Inc yüzde 1.2 kayıp yaşarken, MasterCard Inc. yüzde 4.1 ralli yaptı.

Aralık'ta vadesi dolacak olan S&P 500 vadelileri New York saatiyle 07:39'da yüzde 0.1'in altında değer kazandı. Dow Jones Industrial Endeksi kontratları 2 puan artışla 15,980 puana çıktı.

Londra merkezli Barclays Plc'nin yetkilisi Jim McCormick, "ABD verilerinin ve bütçe anlaşmasının ardından gözlerin Fed'in tahvil alımı azaltımı zamanına çevrilmesiyle, küresel piyasalarda düşüş yaşanıyor" diye belirtti.

S&P 500 Endeksi bir önceki gün rekor seviye olan 1,808.37'yi görmesinin ardından dün yüzde 0.3 düştü. Gösterge endeksi bu yıl yüzde 26 ralli yaparak, 1998'den beri en büyük yükselişini kaydetti.

Yatırımcılar gelecek hafta toplanacak olan Fed'in tahvil alımı azaltımını ne zaman gerçekleştireceğini değerlendiriyorlar. ABD'deki bütçe görüşmelerinde müzakereciler, otomatik harcama kesintilerini önümüzdeki 2 yılda 63 milyar dolar gevşetilmesi ve bütçe açığının 20-23 milyar dolar indirilmesi üstünde anlaştılar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)