E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay---

ABD endeks vadelileri yatay

ABD endeks vadelileri yatay
19 Aralık 2013 - 16:04 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, Fed'in tahvil alım programını azaltma kararı vermesi ile endekslerin zirve rekoru kırmasının ardından yatay seyire geçti

ABD endeks vadelileri, Fed'in tahvil alım programını azaltma kararı vermesi ile Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dünü zirve rekoru ile tamamlamasının ardından, büyük bir değişiklik yaşamadı.

Facebook Inc., CEO Mark Zuckerberg'in de dahil olduğu bazı hissedarlar ve şirketin toplamda 70 milyon hisse satacağını açıklaması sonrasında yüzde 2.2 kaybetti. Oracle Corp., üçüncü çeyrek satış ve gelirlerinin analist beklentileri ile aynı çizgide olacağı tahminini yapmasının ardından yüzde 2 yükseldi.

S&P 500 Mart vadeli endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 08:34'te 1,803.10 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları ise 13 puan, yani yüzde 0.1 düşüşle 16,096 puanda.

Fed'in dün aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını Ocak ayından itibaren 75 milyar dolara azaltma kararı alması sonrasında, S&P 500 Endeksi 1,810.65 puan, Dow Jones endeksi ise 16,167.97 puan ile zirve rekoru kırdılar. Merkez bankası, Başkan Ben S. Bernanke'nin en kötü resesyonlardan birinden toparlanmak için başlatmış olduğu benzeri görülmemiş teşvikleri sonlandırma yönünde ilk adımı atmış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)