E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yatay---

ABD endeks vadelileri yatay

ABD endeks vadelileri yatay
14 Mart 2014 - 15:08 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, veriler öncesinde yatay seyrediyor

ABD'de endeks vadelileri, yatırımcıların tüketici güveninin yükselmesini bekledikleri verilerden önce ve Ukrayna'daki tansiyon sürerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 2014 kazancını silmesinden sonra yatay seyretti.

Herbalife Ltd., aktivist yatırımcı Carl Icahn ile görüşmelerde daha fazla vakit kazanmak için yıllık yatırımcı toplantısını ertelemesiyle yüzde 1.8 yükseldi. Amazon.com Inc., Şubat satışlarının arttığını gösteren verilerden sonra yüzde 1.2 güçlendi. Aeropostale Inc., beklentilerden daha derin bir kayıp tahmini yapmasıyla yüzde 14 geriledi. 

Haziran'da vadesi dolacak olan S&P 500 endeksi vadelileri yüzde 0.1'in altında yükselerek New York saatiyle 07:51'de 1,840.1 puan olarak kaydedildi. Gösterge endeks Ocak ayından beri en büyük haftalık düşüşe doğru ilerliyor. Dow Jones Endeksi kontratları 7 puan gerileyerek, (veya yüzde 0.1) bugün 16,109 puana indi.

S&P 500 Endeksi, Çin'den gelen verilerin beklentinin altında çıkması ve Ukrayna'daki tansiyonun yükselmesinin, ABD ekonomisinin iyileştiğini gösteren verilerden ağır basmasıyla dün 5 haftanın en sert gerilemesini kaydetti.

Ukrayna'nın Karadeniz Bölgesi'ndeki Kırım 16 Ocak'ta Rusya'ya katılıp katılmayacağını oylayacak. ABD, Rusya'dan referandumu iptal etmesini, ertelemesini veya sonuçlarını uygulamamasını istedi. 7 Ülke Grubu'nun liderleri de sonuçları kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)