E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD ENDEKSLERİ DÜŞÜŞLE KAPANDI ---

ABD ENDEKSLERİ DÜŞÜŞLE KAPANDI

ABD ENDEKSLERİ DÜŞÜŞLE KAPANDI
26 Mart 2010 - 07:56 borsagundem.com

ABD Hazinesi tarafından dün düzenlenen ihalenin başarısız geçmesi ve ECB Başkanı Trichet'nin çelişkili açıklamaları ABD endekslerinin dünü kayıpla tamamlamasına neden oldu. 10 yıllık ABD tahvillerinin faizi Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkarkan dolar değer kazandı....

Enerji sektöründe yer alan 40 hisseden 38'inde yaşanan düşüşe Schlumberger Ltd. ve ConocoPhillips hisseleri öncülük etti. Hammadde üreticilerin hisselerinde yaşanan düşüşte ise Monsanto Co. ve DuPont Co. hisseleri başı çekti. Citigroup hisseleri şirketteki kamu payının satılacağının açıklanmasından destek aldı ve günü yüzde 2.9 oranında artışla tamamladı. Açıkladıkları kar beklentileri analistlerin tahminlerinin üzerinde olan Qualcomm Inc. ve Best Buy Co. hisseleri de değer kazandı. Dün ECB Başkanı Trichet ilk açıklamasında Yunanistan'a IMF kanalı ile yardım edilmesinin çok rahatsız edici bir durum olacağını söylemesi hisse senedi piyasalarında sert satışlara neden oldu. Borsa günü kayıpla tamamladıktan sonra Trichet IMF'den rahatsız olmadığını sadece hükümetlerin sorumluluklarına dikkat çekmek istediğini söyledi. Trichet ayrıca Yunanistan'a yardım konusunda varılan anlaşmadan memnuniyetini dile getirdi. Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi günü yüzde 0.2 oranında düşüşle 1,165.73 puandan ve Nasdaq bileşik endeksi yüzde 0.06 düşüşle 2397.41 puandan tamamldı. Dow Jones sanayi endeksi ise yüzde 0.05 oranında artışla günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)