E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeksleri mini düşüşle günü tamamladı---

ABD endeksleri mini düşüşle günü tamamladı

ABD endeksleri mini düşüşle günü tamamladı
21 Aralık 2017 - 00:04 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasası endeksleri günü küçük kayıplar ve kazanımlar arasında gidip gelerek geçirdiktsen sonra sınırlı bir düşüşle kapandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasası endeksleri günü küçük kayıplar ve kazanımlar arasında gidip gelerek geçirdiktsen sonra sınırlı bir düşüşle kapandı. Kongre'nin vergi reformunu geçirerek, Trump'ın imzasına göndermesi, kısa vadeli beklentileri bitirmiş oldu.
Bugün piyasalardaki durgunluk büyük ölçüde vergi reformu tasarısına yönelik beklentilerin ne ölçüde fiyatlara yansıdığı ev ekonomiye etkilerinin ne olacağı sorularına cevap aranmasından kaynaklandı. ABD endekslerinin son günlerde yaşadığı rekor kapanışlarda etkili olan temel aktör, vergi reformuna ve bu reformların şirket karlarını artıracağına yönelik beklentilerdi.

Thomas Miller Investment'ın yatırım yetkilisi Ani Oladimeji bu konuda "2018 için sorulması gereken soru: Vergi kesintileri ekonomik büyüme üzerinde ciddi bir pozitif etki yaratabilecek mi? sorusudur" ifadelerini kullandı.

Dow Jones Sanayi endeksi günü 28.10 puan ve yüzde 0.11 oranında düşüşle 24726.65 puandan, S&P 500 2.22 puan düşüşle 2679.25 puandan ve Nasdaq Bileşik endeksi 2.89 puan düşüşle 6960.96 puandan günü tamamladı.

Temsilciler Meclisi tarafından 1.5 trilyon dolarlık vergi indirimi öngören tasarının onaylanması gün içinde endeksleri bir parça toparladı. Ancak daha sonra Trump'ın tasarıyı imzalamak için önümüzdeki yılı bekleyebileceği endişeleri bu kazanımların geri verilmesine neden oldu.

Bazı analistler, vergi yapısındaki bu değişimin büyümeyi ve aynı zamanda enflasyonu artırabileceğini ve ABD tahvil faizlerini yukarı çekerek, Fed'in para politikalarını daha önce öngörülenden hızlı artırmasına neden olabileceğini belirtiyor. Bazı analistler, beklentilerin üzerindeki faiz artırımlarının önümüzdeki yıl için hisse senedi piyasalarında yaşanabilecek rallinin önüne geçeceğini dile getiriyor.

Boston Private'ın baş yatırım stratejisti Shannon Saccocia, "Sanırım önümüzdeki yılın en büyük riski merkez bankası olacak" ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)