E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeksleri rekora ara verdi ---

ABD endeksleri rekora ara verdi

ABD endeksleri rekora ara verdi
20 Aralık 2017 - 00:03 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasalarında teknoloji sektörü hisselerinde yoğunlaşan satışlar önde gelen endekslerin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senetleri piyasalarında teknoloji sektörü hisselerinde yoğunlaşan satışlar önde gelen endekslerin günü kayıpla tamamlamasına neden oldu. Vergi reformu tasarısının ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilmesi de bu kayıpların önüne geçemedi.

Gösterge endekslerinin üçünde de Cuma ve Pazartesi günü yaşanan rekor yükselişlerin ardından, yatırımcılar soluklanmaya çekildi.
Dow Jones sanayi endeksi 37.45 puan ve yüzde 0.15 oranında düşüşle 24754.75 puandan, S&P 500 yüzde 0.32 oranında düşüşle 2681.47 puandan ve Nasdaq Bileşik endeksi 30.91 puan ve yüzde 0.44 oranında düşüşle 6963.85 puandan günü tamamladı. 

Teknoloji sektöründe yoğunlaşan satışlar endekslerin düşüşünde etkili oldu. Analistler vergi reformu tasarısının daha efektif vergi ödeyen perakendeciler, bankalar ve benzeri kurumlara fayda sağlayacağını, teknoloji sektörünün ise bu şirketler kadar avantajlı olmayacğaını belirtiytor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)