E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York Borsası yükselişle kapandı---

New York Borsası yükselişle kapandı

New York Borsası yükselişle kapandı
20 Aralık 2016 - 00:38 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasası haftanın ilk işlem gününü yukarı yönlü bir kapanışla tamamladı. Seçim sonrası yaşanan yükselişte geride kalan hisselere alım geldiği gözlendi.

Seçim sonrasında, yatırımcıların yeni yönetim altında büyümenin ve enflasyonun yükseleceğini öngörümelerine bağlı olarak, bankacılık ve sanayi sektörü hisselerine alım getirirken, tahvillerde ve temettü ödemiş hisselerde gerileme gözlenmişti.

Bu hareket pazartesi günü bir parça yön değiştirdi, ve devlet tahvilleri güç kazanırken, benzer şekilde kamu hizmeti yapan kurumların hisseleri ile emlak sektörü hisseleri, finans sektörünü geride bıraktı.

S&P 500 endeksinin alt endekslerinden emlakcılık sektörü hisseleri yüzde 0.9 oranında artış gösterdi. Endeks kapsamındaki hisseler arasında en güçlü yükseliş by HCP, Realty Income Corp. ve Welltower'da gözlendi. Sektör seçim gününden cuma gününe kadar yüzde 0.5 yükselirken, aynı dönemde S&P 500 endeksi yüzde 5.5 artmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones endeksi 39 puan artışla 19883, S&P 500 endeksi 4 puan artışla 2262 ve Nasdaq Bileşik endeksi 20 puan artışla 5457 puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)