E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD eyaletleri altına geçiyor---

ABD eyaletleri altına geçiyor

ABD eyaletleri altına geçiyor
09 Nisan 2013 - 21:17 borsagundem.com

ABD'de Fed'e güvenmeyen eyaletler yeni yasalarla altını "yasal ödeme aracı" olarak kabul ediyorlar

ABD'de eyaletlerin Fed'in radikal para politikasına olan güvenlerini kaybetmeleri üzerine bir çok yerel hükümet altını "yasal ödeme aracı" olarak resmen kabul etmeye başlıyor.
2011 yılında külçe altını yasal ödeme aracı olarak kabul eden Utah'ın ardından Arizona da benzer bir metod izleme yolunda ilerliyor. Altını yasal ödeme aracı olarak ilan eden tasarılar Kansas, South Carolina ve diğer eyaletlerde de gözden geçiriliyor.
University of Central Oklahoma siyasal bilimler profesörü Loren Gatch, sınırlı hükümet taraftarı Tea Party tarafından desteklenen bu önlemlerin yalnızca "sembolik" olduğunu belirtirken, "Utah'da marketten altınla bir kaç şey almak isterseniz bu hâlâ imkansız" dedi.
Gatch açıklamalarına "Bu yeni yasa Fed'in parasal politikaları ve Bernanke'nin yaptıklarıyla mutsuz olduklarını göstermek için atılan bir adım. Hükümetin, aslında spesifik olarak Bernanke'nin ve Fed'in doların çöküşüne yol açacak bir politika izlediklerine dair bir kaygı var. Bu yasaların ardındaki ana neden bu" diyerek devam etti.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke Aralık 2007'de başlayan 18 aylık resesyondan bu yana faiz oranlarını sıfıra yakın tutarken, ABD merkez bankası 3. raund parasal genişlemeye giderek aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)