E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD gündemi ve verisi ön planda---

ABD gündemi ve verisi ön planda

ABD gündemi ve verisi ön planda
28 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'un bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Bugün, Jackson Hole Sempozyumu ve ABD PCE Verisi Ön Planda...

Borsa İstanbul 100 endeksi, yüzde 0,90 değer kazancıyla günü 1.108 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 15,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,44 ve holding endeksi yüzde 0,51 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,75 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 0,44 ile inşaat oldu.

ABD borsaları günü Dow Jones endeksi yüzde 0,57 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,2 yükseliş ile günü tamamlarken, Nasdaq endeksi yüzde 0,34 düşüş gösterdi.Özellikle, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı değerlendirmeler ve açıklanan makroekonomik veriler, ABD piyasaları üzerinde etkili olduğu görüldü.

Bugün, ABD'de açıklanacak olan Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE) ve Michigan Tüketici Güveni verileri takip edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi'nde yoğun veri akışı ile birlikte İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey Jackson Hole Sempozyumunda açıklamaları izlenecek.

Yeni işlem gününde, Asya seansında ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde artan risk iştahı ile birlikte işlem gören endekslerin birçoğunda toparlanmalar izlenirken, Japonya'da resmi olmayan haber akışına bağlı olarak ayrışmanın devam ettiği görülüyor.

Manşette Öne Çıkanlar
" Oruç Reis gemisinin, sismik çalışma yürüteceği alan için 1 Eylül'e kadar devam edecek yeni Navtex ilan edildiği açıklandı.
" TCMB tarafından yayımlanan Para Politikası Kurulu toplantı özetine göre; Temmuz ayında tüketici fiyatları yüzde 0,58 oranında artarken, yıllık enflasyon 0,86 puan gerileyerek yüzde 11,76 oldu. Yıllık enflasyondaki düşüş bir önceki yılın aynı ayındaki vergi ayarlamalarının oluşturduğu baz etkilerinden kaynaklanırken, döviz kuru ve ithalat fiyatları gibi maliyet unsurlarının yanı sıra kredilerdeki güçlü ivme neticesinde enflasyon eğilimindeki artışın devam ettiği belirtilmiştir.
" ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyrek döneme göre yıllıklandırılmış olarak yüzde 31.7 daraldı
" Fed Başkanı Powell Jackson Hole Sempozyumunda yaptığı değerlendirmede, Fed'in para politikasına yönelik yeni bakış açısını açıkladı. Bu yaklaşım, Fed'in enflasyon konusunda daha gevşek bir duruşa geçmesini ve ABD'de işsizliğin ne oranda düşük olması konusundaki görüşünü kapsıyor. Başkan, Fed'in "ortalama" yüzde 2 enflasyon hedefleyeceğini ifade etti. Başkan, faizleri indirmek için bankanın az bir alanının olduğunu belirtti.
" TCMB tarafından açıklanan Menkul Kıymet İstatistikleri verilerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 21 Ağustos haftasında net 85,9 milyon dolarlık hisse senedi satarken, 71,3 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi ve 5,6 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri aldıkları görülüyor.
" Japonya'da Ağustos ayının ilk 10 gününde ticaret fazla verdiği açıklandı. Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret fazlası 479,9 milyar yen olarak kaydedildi.
" Beyaz Saray ve Kongre'deki Demokratlar Corona virüsü salgınının ekonomik etkilerini hafifletmeyi amaçlayan ekonomik yardım paketinde yeniden görüşmelere başlandı. Ancak görüşmelerde yine ilerleme sağlanamadığı açıklandı. (Kaynak: VOA)
" Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Endeks dar bir bant içinde sıkıştı

Küresel piyasalar veri gündemine odaklandı

Piyasalarda pozitif havayı destekleyenler

Endekste kısa vadeli görünüm olumlu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)