E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD halkı Trump'tan memnun değil---

ABD halkı Trump'tan memnun değil

ABD halkı Trump'tan memnun değil
15 Kasım 2017 - 16:39 borsagundem.com

ABD'de yapılan bir anket, Amerikan halkının yarısından fazlasının Donald Trump’ın ABD başkanlık makamını dolduramadığını düşündüklerini ortaya koydu

ABD’nin Connecticut eyaletindeki Quinnipiac Üniversitesi’nin 7-13 Kasım tarihlerinde 1.577 seçmenin katılımıyla yaptığı ankette sorulan ‘Trump görevine uygun mu?’ sorusuna katılanların yüzde 57’si ‘hayır’, yüzde 40’ı ise ‘evet’ yanıtını verdi.

YÜZDE 58'İ ONAYLAMIYOR

Anketteki soruları yanıtlayan kişilerden yüzde 58’lik bir kısım Trump’ın başkanlık faaliyetlerini onaylamadığını, yüzde 36’sı ise onayladığını ifade etti.

Geçtiğimiz ağustos döneminde Trump’ın faaliyetlerini onaylamayanların sayısı yüzde 61 ile rekor düzeye ulaşmıştı.

Amerikan halkı Trump hakkında olumsuz görüş belirtmekten de çekinmedi. Anketlilerin yüzde 65’i ABD Başkanı'nın soğukkanlı olmadığını, yüzde 62’si Trump’ın halkın değerlerini paylaşmadığını, yüzde 59’u da iyi liderlik vasıflarına sahip olmadığını ve halka sahip çıkmadığını belirtti.

Öte yandan anket, halkın yüzde 58’inin Trump’ı sert adam olarak gördüğünü, yüzde 55’lik bir kısmın kendisini zeki bulduğunu, yüzde 41’ininse aksi görüşe sahip olduğunu gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)