E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri düştü---

ABD hazine tahvilleri düştü

ABD hazine tahvilleri düştü
04 Ekim 2013 - 10:34 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri bütçe kördüğümüne "hızlı" bir çözüm bulunacağı açıklamalarıyla düştü

ABD hazine tahvilleri Pimco patronu Bill Gross ve BlackRock Inc. yöneticiis Larry Fink'in ABD'deki borç restleşmesinin yakın zamanda çözüleceğini ve ekonomiye etkisinin sınırlı olacağını belirtmesinin ardından son 3 günün ilk düşüşünü gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük tahvil fonunu yöneten Gross, hükümetin tamamen iflas etmesinin çok gerçekçi bir senaryo olmadığını belirtti. Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock'un CEO'su Fink ise hükümeti kısmi olarak kapatan anlaşmazlığın "çok hızlı" bir şekilde çözüleceğini dile getirdi.
Tokyo'da bulunan CIBC World Markets Japan Inc. tahvil satıcısı Kazuaki Oh'e, "Sonsuza dek sürmeyecek. Hiç kimse ABD hükümetinin iflas edeceğini düşünmüyor" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD tahvil faizleir 2 baz puan fırlayarak Londra saatiyle 06:59'da yüzde 2.62 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/8 düşerek 98 31/32 oldu.
Faizler Temmuz 2012'de gördüğü rekor düşük seviye yüzde 1.38'den itibaren tırmanırken, 1980'li yılların başında yakalanan yüzde 6.7'lik ortalamanın altında.
10 yıllık Japon tahvil faizleri ise dünü yüzde 0.64'ten kapattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)