E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri düştü---

ABD hazine tahvilleri düştü

ABD hazine tahvilleri düştü
04 Aralık 2013 - 15:40 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri istihdam verileri sonrasında düşüşe geçti

Hazine tahvilleri, ABD'deki verilerin Kasım ayı istihdam büyümesinin beklentilerden daha fazla hızlandığını göstermesiyle Fed'in tahvil alımını azaltabileceği spekülasyonlarının artması ardından düşüşe geçti.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün geçen ay tarım dışı istihdamın 215,000 arttığını söylemesinin ardından, faizler yükselişe geçti. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin tahminleri 170,000 olarak gerçekleşmişti. Genel olarak tahminler 125,000 ile 210,000 arasında değişiyordu. Çalışma Bakanlığı aylık istihdam verilerini 6 Aralık'ta açıklayacak.

Edinburgh merkezli RIA Capital Markets Ltd'nin stratejisti Nick Stamenkovic, "Piyasalar istihdam verileri öncesinde beklemedeler. Hazine tahvilleri büyük ihtimalle veriler öncesinde dar bir bantta olacak ama faizlerde bu noktadan itibaren yükselme görüyoruz," diye belirtti.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri beş baz puan çıkarak, New York saatiyle 08:19'da yüzde 2.84 olarak gerçekleşti.

Bloomberg ABD Hazine Tahvili Endeksi Fed'in üçüncü tahvil alımı programına başladığı 13 Eylül'den bu yana yüzde 2.2 düştü. Standard & Poor 500 Endeksi yatırıma çevrildiği dönem sırasında yüzde 26 kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)