E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD hazine tahvilleri düşüyor---

ABD hazine tahvilleri düşüyor

ABD hazine tahvilleri düşüyor
08 Nisan 2011 - 17:13 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri, enflasyon ve Fed yetkilisinin açıklamaları sonrası düştü

ABD hazine tahvilleri, traderların enflasyon üzerine bahse girmeleri ve Richmond Fed Başkanı Lacker'ın Fed'in bu yıl faizi artırabileceğini söylemesinin ardından düştü. Bu kayıplarla birlikte, hazine kağıtları üçüncü hafta üst üste değer kaybetmiş olacak.
10 yıl vadeli hazine kağıdı tahvili faizi ile Hazine Enflasyondan Korumalı tahvilin faizi arasındaki fark 2.61 yüzde puana yükselerek son 32 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu fark, borçlanma kağıdının vadesi boyunca traderların enflasyon bekleyişlerinin bir ölçümü olarak değerlendiriliyor. Fed funds vadeli kontratları, bu yıl içinde faiz artırımı olasılığının yüzde 36 ve 2012 yılının ilk çeyreğinde % 69 olduğunu işaret ediyor. Avrupa Merkez Bankası dün enflasyonu kontrol altına almak amacıyla, politika faizini Temmuz 2008'den bu yana ilk kez yükseltti.
Lloyds Bank Corporate Markets'in Londra ofisinden faiz stratejisti Eric Wand, "Tahvillere satış geliyor. Zira piyasada, politika faizlerinin tüm dünyada yönünü yukarıya çevirdiği şeklinde algılama var" dedi ve "Dün Avrupa Merkez Bankası'nın hjareketi bu algılamayı güçlendirdi. Fed'in dördüncü çeyrekte faiz artırımına gidebileceğini düşünüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.
10 yıl vadeli ABD hazine kağıdının faizi 5 baz puan ya da 0.05 yüzde puanı artarak % 3.59 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)