E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvilleri seviyesini koruyor---

ABD hazine tahvilleri seviyesini koruyor

ABD hazine tahvilleri seviyesini koruyor
03 Ekim 2013 - 10:43 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri hükümetin kapanmasıyla tırmanmasının ardından bu seviyeyi korumaya devam ediyor

ABD hazine tahvilleri ülkede ekonomik toparlanmanın ivme kaybetmesi Fed'in varlık alımlarını devam ettireceği beklentilerini artırmasıyla dün gerçekleştirdiği kazançları tuttu ve 10 yıllık tahvil faizlerinin 7 haftanın en düşük seviyesine yakın seyretmesini sağladı.
Gösterge tahvil faizleri dün bir raporun ABD'de beklenenden daha az istihdam yaratıldığını göstermesinin ardından son bir haftanın en sert düşüşünü yaşadı. Bloomberg tarafından görüşleri alınan ekonomistlerin tahmini ilk kez yapılan işsizlik başvurularının yükseldiği ve hizmet sektöründeki büyümenin yavaşladığı yönünde gerçekleşti. ABD hazine tahvilleri hükümetin kapanmasının borç tavanı tartışmalarını etkileyeceği spekülasyonlarıyla da yükseldi.
Tokyo'da bulunan Diam Co. portföy yöneticisi Hajime Nagata, "Ekonomi karışık durumda. Eğer ABD hükümetinin kapanması uzun sürerse bunun negatif bir etkisi olacaktır. Fed'in varlık alımlarında bir süre daha azaltmaya gitmeyeceği anlamına da gelecektir" yorumunu yaptı.
10 yıllık tahvil faizleri çok değişmeyerek Londra saatiyle 06:37'de yüzde 2.62 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 98 30/32 oldu. Faizler dün 3 baz puan düşerek 24 Eylül'den bu yana en büyük düşüşü gerçekleştirdi. 30 Eylül'de yüzde 2.59'a dokunan faizler 12 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
10 yıllık Japon tahvil faizleri de çok değişiklik göstermeyerek yüzde 0.64 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)