E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hazine tahvillerinde Türkiye yükselişi---

ABD hazine tahvillerinde Türkiye yükselişi

ABD hazine tahvillerinde Türkiye yükselişi
29 Ocak 2014 - 13:25 borsagundem.com

ABD'de Hazine tahvil faizleri, Fed beklentileri ve "Türkiye" ile yükseliyor

Fed'in tahvil alımını daha fazla azaltmasını beklenilen toplantısı öncesinde ve Türkiye'de merkez bankasının faiz arttırımı kararıyla, ABD'de Hazine tahvilleri düşüşün 3. gününe girdi.

10 yıllık tahvil faizleri, hisselerin ralli yapmasıyla 2 ayın en düşüğünden yukarı çıktı. Analistlerin tahminlerine göre, yarın gelecek olan hükümet verilerin dünyanın en büyük ekonomisindeki büyümenin yavaşladığını göstermesi bekleniyor.

Londra merkezli Standard Chartered Plc'nin ABD faiz oranı stratejisti John Davies, "Asya ve Avrupa hisse piyasalarının adeta bir yeşil denize dönmesiyle Hazine tahvilleri düştü," diye görüş bildirdi.

10 yıllık gösterge tahvil faizi 3 baz puan tırmanarak Londra saatiyle 10:01'de yüzde 2.78'e çıktı. Faiz 24 Ocak'ta 26 Kasım'dan bu yana en düşük seviye olan yüzde 2.70'e gerilemişti. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 7/32 inerek 99 25/32 olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)