E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisse senetleri geriledi---

ABD hisse senetleri geriledi

ABD hisse senetleri geriledi
11 Kasım 2017 - 00:09 borsagundem.com

ABD hisse senetleri haftanın son işlem gününü değer kaybı ile tamamladı. Vergi reformuna yönelik endişeler piyasada etkisini sürdürdü.

BORSAGUNDEM.COM 

ABD hisse senetleri haftanın son işlem gününü değer kaybı ile tamamladı. Vergi reformuna yönelik endişeler piyasada etkisini sürdürdü.

Dow Jones Sanayi endeksi 38 puan ve yüzde 0.2 oranında düşüşle 23423 puandan kapanırken, endeks haftalık bazda son 9 haftanın ilk düşüşünü yaşadı. S&p 500 endeksi yüzde 0.1 oranında düşüşle 2582 puandan kapnırken, Nasdaq bileşik endeksi 1 puanın altında bir yükselişle 6750.94 puandan günü tamamladı. Haftalık bazda ise S&P endeksi yüzde 0.2 Dow Jones yüzde 0.5 ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0.2 oranında geriledi.

Cumhuriyetçiler dün vergi reformunun yeni halini açıkladılar. Bu versiyon Beyaz Saray'dan gönderilene oranla bazı kilit noktalarda farklılıklar gösterdi. Bu farklılıklar arasında kurumlar vergisinde indirimin bir yıl ertelenmesi de yer aldı.
Trump'ın seçim kampanyasında da yer alan kurumlar vergisi indirimine yönelik beklentiler seçimlerden bu yana S&P 500 endeksinin yüzde 20 oranında değer kazanmasını sağlamıştı. Bu indirimin hayata geçmekte gecikecek olması Trump'ın hazırladığı düzenlemelerin kabul edilme kapasitesine yönelik endişelere neden oldu.
Arrow Funds'un araştırma bölümü yöneticisi John Serrapere yayınladığı bir araştırma notunda anlamlı bir vergi indiriminin gerçekleşmesi şansını yüzde 50 olarak gördü ve bunun başarılamaması halinde hisse senetlerinde yüzde 15'e varan bir düzeltme yaşanabileceği uyarısında bulundu.
Serrapere "Bu konuda güven çok yüksek değil. Ben karamsar değilim, fakat bir araya getirilmesi gereken çok fazla ufak parça var" ifadelerini kullandı.

Günün dikkat çeken hisseleri arasında beklentilerin üzerinde bir kar açıklayan Nvidia Corp, yaşadığı yüzde 4.9 oranındaki artışla yer alırken, beklentilerin altında bir kar açıklayan ancak yeni bir Star Wars projesine start vereceğini açıkladıktan sonra hisseleri yüzde 2.1 oranında değer kazanan Walt Disney yer aldılar.

S&P endeksinde yaşanan düşüşe ise enerji sektörü hisseleri öncülük etti. Petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 0.5 oranındaki düşüş sektör hisselerine olumsuz yansıdı. S&P kapsamında işlem gören National Oilwell Varco yüzde 3, Apache yüzde 2.4 oranında değer kaybı yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)