E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisse senetleri günü rekorla tamamladı---

ABD hisse senetleri günü rekorla tamamladı

ABD hisse senetleri günü rekorla tamamladı
29 Kasım 2017 - 00:05 borsagundem.com

ABD endeksleri bekledikleri dopingi Fed'in yeni başkanı Jerome Powell'ın konuşmasından aldı ve günü yeni rekor seviyelere yükselerek tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasalarında güne küçük çaplı bir yükselişle başlayan endeksler, Fed'in yeni başkanı Jerome Powell'ın Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı konuşmanın ardından yükselişini hızlandırdı ve günü rekor seviyelerden tamamladı.

Dow Jones Sanayi endeksi 255.93 puan ve yüzde 1.09 oranında yükselişle 23836.71, Nasdaq Bileşik endeksi 33.84 puan ve yüzde 0.49 oranında yükselişle 6912.36 ve S&P500 endeksi 25.63 puan ve yüzde 0.99 oranında yükselişle 2627.04 puandan günü tamamladılar.

S&P 500 endeksi kapsamındaki bankacılık ve sigorta şirketlerinin hisselerine gelen alımlar finans sektörünü yüzde 2 yukarı taşıd ve sektörü son bir ayın en iyi gününü geçirdi.
Finans sektörü hisseleri Powell'ın Aralık ayında faiz artırımı olacağına işaret etmesinden destek aldı ve ytükselişini hızlandırdı. Piyasalara bir destek de Senato'nun Bütçe Komitesi tarafından vergi reformu tasarısının onaylanması ile geldi.

J.P. Morgan Chase & Co. hisseleri yüzde 3.5 oranında değer kazanarak Dow Jones endeksindeki yükselişin en büyük destekçisi oldu. Goldman Sachs Group ve American Express hisseleri de yüzde 1.5in üzerinde yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)