E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri alıcılı ---

ABD hisseleri alıcılı

ABD hisseleri alıcılı
23 Aralık 2013 - 17:14 borsagundem.com

ABD hisse senetleri "Apple" ve "IMF" ile yükseliyor

ABD hisseleri, Apple rallisi ve IMF'nin ABD ekonomik görünümünü yükselteceğini açıklamasıyla, alıcılı seyrederek hisse senetlerinin zirveleri devam ettireceği sinyallerini verdi.

Apple hisseleri, şirketin dünyanın en büyük telefon şirketi China Mobile Ltd. ile anlaşmaya varmasından sonra yüzde 3.5 değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 artarak, New York saatiyle 09:30'da 1,825.71 puanı gördü. Dow Jones Endeksi 36.6 puan yükselerek 16,257.20 puanı buldu.

"IMF'nin ABD büyümesine verdiği olumlu değerlendirme, şahit olduğumuz iyileşen ekonomik göstergeler ile bağdaşlaşıyor" diyen İsviçre merkezli Neue Aargauer Bank'in yetkilisi Konstantin Giantiroglou, "Noel ve yıl başına doğru piyasa duyarlılığı iyi durumda. Güçlenen bir küresel ekonomi var ve finansal krizden beri ilk kez senkronize olmuş bir toparlanma bekliyoruz. Boğa piyasasının 2014'te de devam edeceğini tahmin ediyoruz," diye ekledi.

Fed'in tahvil alımını azaltacağını söylemesinin ardından geçen hafta Dow Jones yüzde 3, S&P 500 Endeksi yüzde 2.4 değer kazandı. S&P 500, 1997'den beri en büyük rallisiyle, 2013'te yüzde 27 artışa doğru ilerliyor. Üç parasal genişleme turu, 2009'da 12 senenin en düşüğünü bulan S&P 500 Endeksi'ni yüzde 165 yukarı çıkardı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetici Direktörü Christine Lagarde, Washington'daki bütçe anlaşması ve Fed'in tahvil alım programındaki değişikliğinin, geleceğe dair şüpheleri azaltmasıyla, fonun ABD ekonomisinin büyüme görünümünü yükselteceğini söyledi. IMF Ekim'de Amerikan ekonomisinin önümüzdeki yıl yüzde 2.6 büyüyeceğini öngörmüştü. Lagarde röportajda yeni rakamları dile getirmese de, Washington'taki fon genellikle tahminlerini Ocak'ta yayınlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)