E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri alıcılı seyretti---

ABD hisseleri alıcılı seyretti

ABD hisseleri alıcılı seyretti
19 Nisan 2016 - 23:55 borsagundem.com

S&P 500, emtia üreticilerinin dalgalı seansta karışık gelen şirket karlarıyla ralli yapmasıyla yükselerek dört ayın zirvesinden genişledi

Standard & Poor's 500 Endeksi, emtia üreticilerinin dalgalı seansta karışık gelen şirket karlarıyla ralli yapmasıyla yükselerek dört ayın zirvesinden genişledi.

Ham madde şirketleri 9 ayın zirvesine yükselirken, enerji hisse senetleri petrolün beş gün sonra ilk defa yükselmesiyle sıçradı. Johnson & Johnson, Goldman Sachs Group Inc. ve UnitedHealth Group Inc., beklentilerden yüksek kazanç açıklamasıyla yüzde 1.5 yükselerek, Netflix Inc.'nin 2014'ten bu yana en büyük düşüşüne ve International Business Machines Corp.'un Ekim ayından bu yana en sert düşüşüne karşılıkta bulundu. Illumina Inc. ise şirketin kar raporunun tahminleri tutmaması üzerine yüzde 23 ile sert düştü.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.3 yükseldi ve 1 Aralık'tan sonra ilk defa 2,100 seviyesinin üzerinde kapattı. Nasdaq Bileşik Endeksi, Netflix ve Illumina'daki düşüşlerle yüzde 0.4 düştü.

New Jersey, Chatham'da hisse senedi traderı Mark Kepner, "Şubat'taki resesyon konumaları masadan kalktı ve aynı zamanda Çin'den de, küresel emtiaya yardımcı olan istikrar görüyoruz." diyerek görüş bildirdi.

S&P 500, petrol fiyatlarındaki sıçrama, Çin'de yavaşlamada istikrarlaşma işaretleri ve merkez bankasının büyümeyi desteklemeyi sürdüreceğine dair iyimserliğin yardımıyla Şubat ayındaki düşüğünden yüzde 14 sıçrama yaptı. Endeks 2016 kayıplarını sildikten sonra, Mayıs ayında geldiği rekor seviyesinin yüzde 2'den daha az düşük seviyede seyrediyor. Russell 2000, dün yüzde 16'ya kadar olan kayıplarını silerek, bu yılki kayıplarını geri aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)