E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri aşağı yönlü---

​ABD hisseleri aşağı yönlü

​ABD hisseleri aşağı yönlü
19 Şubat 2014 - 19:47 borsagundem.com

ABD hisseleri, IMF'in gelişen piyasalardaki karışıklık ve Euro Bölgesi'ndeki deflasyona yönelik uyarıları ile yönünü aşağı çevirdi

ABD hisseleri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), gelişen piyasalardaki karmaşanın uzun sürmesi ve Euro Bölgesi'nde deflasyonun, dünyanın ekonomik görünümünü tehdit ettiğini açıklaması ile, erken saatlerdeki kazancı sildi. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 12:06'da 1,839.33 puanda. Endeks gün içerisinde zirve rekorunun sadece bir puan aşağısı olan 1,847.50 puana dokundu. Dow Jones endeksi ise 1.22 puan, yani yüzde 0.1'in altında yükselişle 16,131.62 puan olurken, erken saatlerde 95.32 puan kadar yükselmişti. 

Yatırımcılar Fed'in son politika toplantısının tutanaklarını beklerken, Ukrayna'da Batı bölgesinin merkez hükümete karşı bağımsızlığını ilan etmesiyle kriz daha da derinleşti. 

Hisseler, Fed Başkanı Janet Yellen'in Bernanke'nin tahvil alım azaltımı politikasına "ölçülü adımlarla" devam edeceğini açıklamasıyla geçen hafta yükseldi. Eonomik büyümenin güçlendiğini ve istihdam piyasasında "genel bir iyileşme" olduğunu söyleyen Yellen, sadece "görünümde kayda değer bir değişimin" tahvil alım azaltımı hızını yavaşlatmaya sebep olacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)