E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD hisseleri başını kaldıramıyor---

ABD hisseleri başını kaldıramıyor

ABD hisseleri başını kaldıramıyor
21 Haziran 2013 - 19:32 borsagundem.com

ABD hisseleri, dün 2011'den bu yana en büyük düşüşü yaşamasının ardından gerilemeye devam etti

ABD hisseleri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin merkez bankasının teşvikleri aşamalı olarak azaltabileceğini söylemesiyle Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 2011'den bu yana en büyük düşüşünü yaşamasının ardından gerileyerek düşüşü üçüncü güne taşıdı.
S&P 500 Endeksi'nde işlem gören hisseler arasında teknoloji ve hammadde hisseleri düşüşe öncülük ettiler. Facebook Inc., Instagram servisine video paylaşma servisi eklentisi yayınladıktan sonra yüzde 1yükseldi. Oracle Corp. üst üste 2. çeyrek dönemlik satışlarının analistlerin beklentilerinin altında kaldığını açıklamasıyla beraber yüzde 8.6 düştü.
S&P 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan ralliyi silerek yüzde 0.5 geriledi ve New York saati ile 11:39'da 1,580.23 puana düştü. Dow Jones endeksi 47.31 puan, yani yüzde 0.3 gerileyerek 14,711.01 puan oldu. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 97 üzerinde seyretti.
Boston'da bulunan Fiduciary Trust Co.'nun şef yatırım yöneticisi Michael Mullaney, "Şu anda bekle ve gör sürecindeyiz, çünkü Bernanke'nin yorumları ürkütücüydü. Ekonomi ve piyasa için en iyi seçenek QE'yi azaltmak olsa da, zamanlama kritik" yorumunu yaptı.
S&P 500 dün, Fed'in teşvikleri kısma işaretleri vermesiyle küresel hisselerin gerilemesi sonrasında yüzde 2.5 kayıp yaşamıştı. Gösterge endeksi, teşviklerin azaltılabileceği söylentilerinin başladığı tarih olan 21 Mayıs'tan bu yana yüzde 4.9 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)