E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri bilançolar ile yükseliyor---

​ABD hisseleri bilançolar ile yükseliyor

​ABD hisseleri bilançolar ile yükseliyor
25 Şubat 2014 - 19:05 borsagundem.com

ABD hisseleeri, Macy's ve Home Depot gibi şirketlerin beklentileri aşan bilançoları ile kayıpları silerek yükselişe geçti

ABD hisseleri, Macy's ve Home Depot Inc. gibi şirketlerin beklentileri aşan bilançoları ile kayıpları silerek yönünü yukarı çevirirken, Standard & Poor's 500 Endeksi rekor kapanış seviyesinin üzerine çıktı. 

Home Depot ve Macy's, yüzde 2'nin üzerinde yükseldiler. Tesla Motors Inc., Morgan Stanley'in hisse fiyatı tahminini iki katından fazlaya çıkarması ile yüzde 15 tırmandı. Western Union Co. ise yüzde 1.8 değer kaybetti. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 11:22'de 1,851.33 puan oldu. Erken saatlerde endeks yüzde 0.4'e varan düşüş yaşadı. Dow Jones endeksi ise 30.12 puan, yani yüzde 0.2 yükselişle 16,237.26 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 5 altında seyretti. 

"Piyasa çok harika," diyen ING US Investment Management'ın şef piyasa stratejisti Douglas Cote, "Küresel ekonominin temelleri büyümede senkronize olmuş durumda ve bence bu yüzden piyasa son verilerde ilerliyor," şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi dün, tüm zamanların zirvesi olan 1,858.71 puana tırmandıktan sonra yüzde 0.6 gerileyerek zirve rekorunun altında kapandı. Endeks, 15 Ocak'ta ulaştığı tüm zamanların zirvesinden, yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı sürdürmesi ile gelişen piyasalarda yaşanan sert düşüşleri ateşlemesi ile, 3 Şubat'a kadarki dönemde yüzde 5.8 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)