E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri dalgalı açıldı---

ABD hisseleri dalgalı açıldı

ABD hisseleri dalgalı açıldı
06 Ocak 2014 - 17:10 borsagundem.com

S&P 500 Endeksi'nin geçen haftaki düşüşünden sonra, dalgalı seyretti

gücünü değerleyebilmek adına hizmet sektörü ve fabrika siparişleri verilerini beklemesiyle, S&P 500 Endeksi'nin geçen haftaki düşüşünden sonra, dalgalı seyretti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den az artarak New York saatiyle 09:48'de 1,831.39 puanda seyretti. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1'den artarak 16,474.65 puan oldu.

Cenevre merkezli De Pury Pictet Turrettini & Co. stratejisti Karim Bertoni, "Trend genel olarak ekonomik verilerdeki gelişmeye göre şekilleniyordu. Şimdi daha sağlam bir zemindeyiz. Fed'in teşvikleri azaltmayı hızlandırmasıyla birlikte piyasanın güçlü verileri hangi noktada yetersiz bulmaya başlayacağını merak ediyorum. Bence bunun için henüz çok erken. Değerlemeler beş yıl önceye göre yükseldi, bu nedenle bir noktada daha karmaşık hale gelecektir" dedi.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, yatırımcıların 10 yıldan uzun bir sürenin en büyük yıllık rallisi sonrasında satışa dönmesi ile yüzde 0.5 kaybetti. Gösterge endeks 2013 yılını yüzde 30 yukarıda tamamladı.

İstihdam artışını parasal teşviğin önemli bir parçası yapan Fed, 18 Aralık'ta beklentilerden daha çabuk hızlanan ekonomik büyümeyle, tahvil alımını azaltacağını açıkladı. Üç parasal genişleme turu, 2009'da 12 senenin en düşüğünü bulan S&P 500 Endeksi'ni yüzde 171 yukarı çıkardı.

New York'ta 10'da gelecek olan veriler öncesindeki Bloomberg anketine göre, ABD'de ISM imalat dışı endeksi Kasım'daki 53.9 puandan geçen ay 54.6 puana çıkması, bir başka verilerde de dünyanın en büyük ekonomisindeki fabrika siparişlerinin Kasım'da yüzde 1.7 yükselmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)