E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri dalgalı seyrediyor---

​ABD hisseleri dalgalı seyrediyor

​ABD hisseleri dalgalı seyrediyor
26 Kasım 2013 - 18:49 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların konut fiyatlarındaki artış ve tüketici güvenindeki beklenmedik düşüşü fiyatlamasıyla dalgalı bir seyir izliyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün rekor zirveden düşüşe geçmesinin ardından, yatırımcıların yükselen konut fiyatları verisi ve tüketici güvenindeki beklenmedik düşüşü fiyatlamasıyla dalgalı bir seyir izliyor.

Lennar Corp. ve PulteGroup Inc. yükselerek inşaat firmalarındaki ralliye öncülük ettiler. Tiffany & Co., kârının analist beklentilerini aşması ve şirketin tahminlerini yükseltmesi ile yüzde 7.6 sıçradı. Jos. A. Bank Clothiers Inc., Men's Wearhouse Inc.'in şirketi yaklaşık 1.54 milyar dolar karşılığında satın almak için teklif vermesiyle yüzde 12 tırmandı. Oyun yapımcısı Take-Two Interactive Software Inc. ise Icahn Group tarafından tutulan 12 milyon hisseyi geri aldığını açıklamasıyla yüzde 3.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 10:07'de 1,801.35 puan oldu. Dow Jones Endeksi ise 1.41 puan, yani yüzde 0.1'in altında artışla 16,073.95 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 21 aşağısında seyretti.

Edward Jones & Co. yatırım stratejisti Kate Warne, "Olumlu bir yöne gitme eğilimi görüyoruz. Veriler iyi geliyor, olumlu fakat Fed'in ekonominin rayına girdiğini düşünerek tahvil alımlarını daha erken azaltacağı endişesini yaratacak kadar olumlu değil" dedi. 
S&P 500 Endeksi, 22 Kasım'da ilk defa 1,800 puanın üzerinde kapanarak yedi haftalık kazanç serisinin tamamlamasının ardından, dün yüzde 0.1 düşüş yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)